Log in

web app 🔊 voice search 👍 President Donald Trump at truck

Ik herinner me de eerste pogingen om een locatie in de TRUCKERCHECKIN-database te vinden met een glimlach op mijn gezicht vanwege het feit dat het spraakherkenningssysteem mijn commando's niet las zoals ik wilde dat ze werden gelezen.

Het spraakherkenningssysteem is nu beschikbaar in onze app en het werkt echt zolang de spraakopdrachten voor het zoeken naar naam week duidelijk in het Engels zijn met een Amerikaans accent. Uit mijn eerdere zoekopdrachten blijkt dat de gemakkelijkste manier om AMAZON te vinden de oorspronkelijke formulering van de bedrijfsnaam is. Na het indrukken van de microfoonknop zal de webbrowser de gebruiker om toestemming vragen om de microfoon te gebruiken bij het huidige gebruik van de gebruiker. Mogelijke apparaten zijn een mobiele telefoon, een tablet, een laptop en een tv, maar de meeste tv-toestellen hebben geen ingebouwde microfoon. Nadat je toestemming hebt gegeven, klik je op het rode microfoonpictogram, wacht je een seconde en spreek je de SEEKED-zin langzaam duidelijk uit. Genoemde door de gebruiker GEZOCHTE ZINNEN worden opgenomen door het apparaat en opgeslagen als een audiobestand dat vervolgens wordt omgezet in de zoektekst.

Voice search result for amazon in the TRUCKERCHECKIN app

STEM ZOEKEN WERKT ALLEEN OP GOOGLE CHROME

Op het moment dat dit bericht werd geschreven, werkt de optie STEM ZOEKEN alleen op de nieuwste versies van Google Chrome. De volgende voorwaarde voor een goede werking is een snelle internetverbinding waarmee het apparaat razendsnel verbinding kan maken met de database. Wat nu wordt ontwikkeld op het gebied van VOICE SEARCH-technologie is nog niet perfect, aangezien het een nieuwe technologie is, moet het worden verfijnd. Het is echt de moeite waard om met deze technologie kennis te maken, want volgens internetzoekspecialisten is spraakgestuurd zoeken de toekomst die gebruikers nu bezighoudt. Zullen alle apparaten (mobiele telefoons, autonavigatie) en mobiele applicaties in de toekomst gesproken zoekopdrachten bieden? Ik denk van wel, maar we moeten nog minstens een paar jaar wachten voordat de technologie verfijnd is.

Voice search result for Barcelona phrase in the TRUCKERCHECKIN app

Afbeelding toont resultaten voor zoekopdracht Barcelona in Trucker Voice Search Plugin

No Internet Connection