Log in

Interview met de auteur van "Claus Wiesel's wereld van foto's"

1) Vertel me op welk punt in je carrière als vrachtwagenchauffeur het idee kwam om www.truck-pics.eu/ te creëren?
Ik heb altijd met veel plezier foto's gemaakt, na een lange pauze besloot ik mijn eigen website te maken om mijn foto's een passend platform te kunnen geven. Op 11 november 2012 ging mijn website www.truck-pics.eu online.

2) Wat waren de eerste foto's / secties / secties / op het menu van de website?

De eerste foto's waren Amerikaanse auto's, die ik vandaag nog steeds graag fotografeer, maar daarna heb ik snel veel truckfoto's van verschillende truckbijeenkomsten toegevoegd.

3) Je logo ziet er echt gaaf uit. Is het je eerste logo? Vertel je het verhaal van je logo met een vrachtwagen en een camera?

Mijn logo is gemaakt door een vriend van me, het toont een vrachtwagen met camera, beide dingen staan ​​voor mijn hobby, voor mijn passie om vrachtwagens te fotograferen.

4) Vertel me hoe de portal er nu uitziet en wat is de belangrijkste inhoud?

Mijn website bevat momenteel ongeveer 55.000 foto's uit verschillende gebieden die ik op Flickr heb gepubliceerd. Ondertussen ligt de focus echter duidelijk op truckfotografie.

5) Een paar woorden over mij. Is je hobby en hou je van reizen?

Mijn hobby's zijn motorrijden, fotografie en reizen binnen Europa naar de verschillende truckbijeenkomsten om daar foto's te maken, maar ook om een ​​leuke tijd door te brengen met vrienden en kennissen. In de loop der jaren zijn er veel vriendschappen ontstaan ​​en we zijn altijd blij elkaar te zien.

6) Waar haal je de foto's vandaan? Sturen uw gebruikers u vrachtwagenfoto's? Welke camera gebruik je?

Op mijn website kun je alleen foto's zien die ik zelf heb “geschoten”. Ik gebruik een Olympus E30 met diverse Pro lenzen, maar heb sinds een paar dagen ook een nieuwe full frame camera van Sony, de Sony Alpha 7 III.

7) Heb je erover nagedacht om naar de VS of Azië te gaan? Heeft u een route die u wilt nemen, bijv. B. Route 66?

Aangezien ik niet graag vlieg, kom ik waarschijnlijk nooit naar een meeting in de USA, maar dat maakt niet uit, want er is nog veel te zien in Europa.

 

8) je favoriete bier is:

Aangezien er helaas geen Eichener Pils meer zijn uit onze omgeving, geef ik de voorkeur aan Erzquell Pils, ook uit Siegerland.

9) Welk Europees land is een voorbeeld van een goede behandeling van vrachtwagenchauffeurs?

Als niet-vrachtwagenchauffeur vind ik dat vrachtwagenchauffeurs in Nederland en Zwitserland in de eerste plaats met respect worden behandeld. Duitsland zou waarschijnlijk onderaan zo'n lijst staan, helaas.

10) Heeft u het "genoegen" gehad Calais over te steken? Wat vind je van Brexit?

Zoals gezegd ben ik geen vrachtwagenchauffeur, maar privé hoef ik (gelukkig) niet via Calais naar Engeland te reizen. Tot dusver ben ik slechts 3 keer overgestoken van Oostende naar Dover. Ik wil mezelf geen oordeel veroorloven over Brexit.

11) Met welke verkeersproblemen worden vrachtwagenchauffeurs geconfronteerd? Wat moet worden veranderd?

Enkele van de problemen van de chauffeurs zijn het gebrek aan respect voor andere weggebruikers, een gebrek aan parkeerplaatsen om te voldoen aan rij- en rusttijden, tijdsdruk en de vele 'zinloze' inhaalverboden voor vrachtwagens.

12) 20 jaar geleden was het werk van de chauffeur niet meer wat het nu is. Er waren geen mobiele telefoons, communicatiesystemen voor vervoerders en chauffeurs en moderne navigatiesystemen. Hoe ziet de baan van de chauffeur er over 20 jaar uit?

Hoe ziet de baan eruit over 20 jaar? Moeilijk te zeggen .... waarschijnlijk nog meer goedkopere chauffeurs uit Oost-Europese landen, nog meer monitoring van chauffeurs en voertuigen, mogelijk autonoom rijden waarbij de chauffeur alleen nodig is in bepaalde situaties en / of bij het laden / lossen is. Waarschijnlijk zullen er geen truckbijeenkomsten zijn zoals vandaag, want er zullen geen showtrucks meer zijn zoals vandaag, want er worden steeds meer dingen verboden, wat een truck uniek maakt.

13) Wil je nog iets toevoegen?

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle coureurs, fans en "collega's" in de scene gedag te zeggen, vooral natuurlijk mijn langdurige sponsor www.lkw-fahrer-gesucht.com, die me financieel ondersteunt in mijn hobby en op mijn reizen.

No Internet Connection