Log in

Laden van hout zonder kaart

Bij het tanken bij een benzinestation zag ik een grote selectie kaarten voor chauffeurs. Ze vertegenwoordigen allemaal hetzelfde gebied op een andere manier.

Benzinestationklanten hebben een grote keuze aan kaarten, u kunt kiezen uit de kleuren van de omslagen, de dikte van kaarten en atlassen, prijs, kwaliteit van het papier en zelfs extra integratie van de papieren kaart met de applicatie. In Europa kunt u, afhankelijk van het land waarin u zich bevindt, kaarten in verschillende talen kopen.
Iedere vrachtwagenchauffeur en expediteur heeft wel eens een situatie meegemaakt waarin de elektronische kaart op de navigatie, computer, laptop of mobiele telefoon om de een of andere reden niet meer werkte, in deze situatie is iedereen op zoek naar een gedrukte kaart. Wat is het verschil tussen kaarten en wat kan, afgezien van de prijs, een factor zijn bij het kiezen van een kaart? Het antwoord is simpel: kaartleesbaarheid. Terwijl ik koffie dronk bij een benzinestation, stelde ik de verkoper een vraag: welke kaart is het beste? Ik voegde er meteen aan toe dat ik niet naar de prijs vraag, maar naar kwaliteit. De verkoper suggereerde dat het het beste is om alle kaarten naast elkaar te leggen en één locatie te controleren. Ik dacht snel na over de locatie waar ik vaak doorheen reisde vooral om een ​​visueel ruimtelijk beeld te hebben en koos voor de stad München in Duitsland want bijna elke keer dat ik naar Italië ging stond ik in de file op de rondweg die al lang in aanbouw is.

ELKE KAART IS ANDERS

Elke kaart heeft een andere grafische stijl, bijvoorbeeld licht of donker. Elke kaart heeft een zogenaamde ZOOM van plaatsen en dichtbevolkte gebieden. Sommige kaarten hebben lengte- en breedtegraad. Sommige kaarten zijn beschikbaar in twee versies, d.w.z. voor slechtzienden zijn er speciale kaarten met een hoger contrast. Elke kaart heeft een ander lettertype dat wordt gebruikt om de plaats te beschrijven, sommige kaarten gebruiken meerdere lettertypen. Sommige kaarten zijn gemarkeerd met POI's en op sommige kaarten hebben de ontwerpers aandacht besteed aan een gedetailleerd plan van snelwegknooppunten.

INTERNETKAARTEN

Op internet zijn veel soorten kaarten te vinden. De meest populaire zijn Google Maps, Bing Maps, Baidu Maps, Openstreetmap, Mapbox, Mapquest. Elk van de vermelde kaarten heeft een ander voordeel, sommige tonen POI-e-mailadressen en sommige URL's. De belangrijkste opties zijn satelliet- en luchtfoto vanuit 4 hoeken.

BOOM IN DE CONTAINER LADEN

Het gebeurde meerdere keren dat ik een transportopdracht kreeg om hout te laden in Frankrijk nabij de Zwitserse grens. Ik wist dat ik niet op autonavigatie kon vertrouwen, dus reed ik naar een lokaal tankstation en vroeg om een ​​lokale kaart met gemarkeerde voetpaden. Dankzij de kaart met gemarkeerde bospaden vond ik het vrijwel zonder problemen. Ik zal niet vergeten een pijnboom te laden in een natuurpark in midden Duitsland. Ik heb in mijn leven nog nooit zo grote pijnbomen gezien. Het laden vond plaats aan de rand van de weg die op de hoek van de berg lag. Ik kreeg de bestelling onverwachts en ik was niet bereid om door de wildernis van bossen te rijden, dus ik had geen tijd om een ​​lokale wegenkaart te kopen, maar het lukte me om daar te komen, ik was maar 6 uur te laat: - D ja ja 6 uur ... ik herinner me ook het laden met een glimlach op mijn gezicht in het Franstalige deel van België herinner ik me door het prisma van verbodsborden: een verbod op 12 ton en een brug met een beperking van 30 ton.

No Internet Connection