Stuurwiel van de toekomst Online inchecken

Stuurwiel van de toekomst Online inchecken

Extra stuur dat uw handen in de winter verwarmt, 's nachts verlicht, bedekt met gevoelige aanraaksensoren en een LED-display.

Elke vrachtwagenchauffeur die in de zomer van Zuid-Europa en de zuidelijke staten van de VS goederen heeft afgeleverd, weet dat rijden in een tropisch klimaat zonder airconditioning bijna onmogelijk is. Een stuurwiel dat de aanraaktopografieën van de gebruiker onthoudt en verwarmt of afkoelt als de temperatuur verandert, is een futuristisch idee op het moment van schrijven van dit bericht. Naarmate de technologie vordert, zal elk interieurelement van de truck meer en meer worden aangepast aan de behoeften van de truckchauffeur. Het stuur is een van de elementen die de komende jaren kunnen veranderen met programmeerbaar textiel gericht op interactie met de gebruiker.

Tijdens de JSConf Budapest 2019-conferentie werden technologieën gepresenteerd door Charlie Gerard in de show getiteld "Weaving the web - Programming textiel-based interactions". De huidige bedieningspanelen en knoppen rond het stuur zullen in de toekomst worden veranderd in "gevoelige zones" die de bestuurdersinterface zullen zijn. Het zou ideaal zijn als u de aanraakbediening niet alleen kunt gebruiken om de door de vrachtwagenfabrikant ingebouwde computer te bedienen, maar ook om mobiele applicaties vanaf telefoons en tablets te bedienen.

 

Misschien worden de mobiele applicaties van de toekomst ontworpen om te worden bediend door het gevoelige stuur en niet door het touchscreen van het apparaat. Het stuur van de bestuurder heeft verschillende parameters:

Momenteel vereisen de nieuwste systemen voor het registreren van een vrachtwagenbezoek aan transportlocaties zoals zeehavens, intermodale havens en logistieke centra een vingerscan van de bestuurder om het profiel van de bestuurder te autoriseren en zelf te identificeren. De chauffeur stopt de vrachtwagen op een bepaalde plek op de weg, laat het raam zakken, logt in met een kaart / pin en bevestigt de identiteit door een vinger te scannen. Wellicht zullen alle bovengenoemde registratiestadia (inclusief het scannen van vingerafdrukken) beschikbaar zijn via een modern stuurwiel dat via wifi, bluetooth of internet is verbonden met de logistieke infrastructuur. De constructie van mobiele en stationaire toepassingen die met een stuurwiel worden bediend, kan worden aangepast aan de behoeften van vrachtwagenchauffeurs.

Related Articles

ddd
No Internet Connection