Log in

Interview met de maker van truckeronroad.com

1. Vertel me wanneer je in je carrière als vrachtwagenchauffeur op het idee kwam om truckeronroad.com te creëren?

Een paar jaar geleden zag ik alle goede parkeerplaatsen met infrastructuur voor vrachtwagenchauffeurs en een van mijn collega's stelde voor dat ik ze ergens op de server zou gaan plaatsen. Interessante locaties werden me ook door andere collega's gestuurd, later kwam er een plug met vrachtwagenverboden. Over het algemeen is deze informatie-uitwisseling tussen verschillende chauffeurs van het bedrijf waarin we hebben samengewerkt. Het was een rit met een Poolse koerier, dus de parkeergarages kwamen uit heel Europa, ook uit Rusland en Oekraïne. Helaas was door de fout van een Google Maps-programmeur, nadat de plug-in was bijgewerkt, alles verloren ... Het algemene idee om de site te maken was om informatie te delen met andere vrachtwagenchauffeurs.

De site is nog steeds een hobby in de vrije tijd, weet je ... elke bestuurder probeert op de een of andere manier zijn vrije tijd op de weg te organiseren. Sommigen drinken het liefst met hun collega's op de route, anderen rennen, lopen, gaan naar de zwembaden in nabijgelegen steden, etc. ... Ik lees ook graag berichten. Notebooks vergezellen nu bestuurders in de meeste vrachtwagens. Ze dienen ons als een vorm van ontspanning in de vrije tijd om een ​​interessante film of cabaret te bekijken, het laatste nieuws te lezen over wat er in het land gebeurt, en vooral als contact met de familie via instant messengers, ongeacht waar in Europa we zijn.

2. Wat waren de eerste secties / secties / in het sitemenu?

In het begin waren er parkeerplaatsen, het waren ongeveer 5000 interessante locaties in heel Europa. Het is jammer, want het kostte mij en mijn collega's enige tijd om zoveel interessante pinnen met exacte coördinaten te verzamelen.

3. Vertel me hoe de portal er vandaag uitziet en wat is de hoofdinhoud?

De site is nog steeds een hobby, een plek waar ik graag interessante informatie met andere collega's deel.

4. Een paar woorden over jezelf.

Wat kan ik veel schrijven :) Ik laat mijn privéleven achter voor mijn gezin. Gewoon een echtgenoot, vader, een van honderdduizenden professionele chauffeurs die elke dag op Europese wegen rijden.

5. Wat zijn je favoriete routes in Europa?

Ik ga graag naar waar ik nog niet eerder ben geweest :) Als het gaat om de meest geliefde, denk ik dat Spanje en Zweden.

6. Heb je nagedacht over een reis door de VS? Heb je een route die je wilt oversteken, bijvoorbeeld route 66?

Zeker, misschien zal daar ooit tijd voor zijn, er zijn veel interessante plaatsen in de VS. Trouwens, ik zou graag mijn familie bezoeken. Vroeger dacht ik na over werken als vrachtwagenchauffeur in Canada, maar helaas is het contract van een van de bedrijven met China niet gelukt en heb ik verdere inspanningen opgegeven. Misschien ooit ... Je weet nooit waar het leven ons naartoe zal leiden :)

7. Je favoriete bier is:

Alleen Poolse lokale brouwerijen. Sinds ik een paar jaar geleden in contact was met deze industrie als chauffeur van een voedseltank, heb ik geprobeerd om groepsbieren te vermijden. Op mijn site heb ik dit onderwerp enige tijd geleden ook beschreven. Over het algemeen is de FMCG-industrie een zeer intrigerend, soms zelfs schokkend en interessant onderwerp.

8. Welk Europees land is een voorbeeld van een goede behandeling van chauffeurswagens?

Overal zijn voor- en nadelen. Elke bestuurder heeft zijn favoriete bestemmingen waar hij rustig reist. Ik hou van Finland, Zweden, Hongarije, Spanje, Ierland en Zwitserland.

8. Onderwerp niet geliefd bij vrachtwagenchauffeurs of boetes. Vertel over uw toezichthoudende mandaat.

800 euro borgtocht in de Tsjechische Republiek vlak voor de Poolse grens een paar jaar geleden. De Tsjechen stonden erop dat ik een overtreding had begaan die dat natuurlijk niet was (ze beweerden dat ik na het verlaten van de veerboot 8 uur ononderbroken reed). Het transportbedrijf betaalde de borg, na 3 maanden werd het geld teruggevorderd, maar zonder advocaten. Helaas wordt transport in heel Europa als een "melkkoe" behandeld. Borgtocht en gedwongen boetes zijn gemeengoed. Het is vaak het geval dat de inspectie, zodra deze de bestuurder stopt, met geweld "iets" zoekt alleen maar om een ​​excuus te vinden om een ​​ticket op te leggen. Rivierthema ... Het ergste is in Spanje, Frankrijk, Litouwen en Hongarije. Onze inspecteurs zijn helemaal niet zo slecht, een groot pluspunt voor hen dat ze eindelijk begonnen met het toepassen van de straf voor buitenlandse piraten op de weg (Litouwen, Rusland, Oekraïne) en de staat van hun vrachtwagens. Oekraïne duwt ons momenteel scherp politiestatistieken in het land, veel Poolse chauffeurs werken in het buitenland. Transportgebieden als Łuków, Żory, Poznań, Kraków zijn meestal chauffeurs uit het oosten, vaak (gruwelijk) met gekochte vergunningen waar ze alleen ervaring opdoen in Polen.

9. Heb je het 'plezier' gehad om Calais over te steken? Uw mening over het Brexit-onderwerp?

Ik kon hier lang praten. Ik was voor het laatst in 2016 in Calais. Net zoals al deze rotzooi al enkele maanden aan de gang is. Het bedrijf waar ik hierdoor de tanker mee heb getrokken, heeft die route onder andere opgegeven. Kortom, de pathologie en passiviteit van de Franse autoriteiten, maar ook de Engelsen die alleen hopen dat de chauffeur die het Verenigd Koninkrijk binnenkomt immigranten op een oplegger heeft. In de situatie van controle in het VK worden chauffeurs boetes van enkele duizenden ponden en strafzaken opgelegd en worden ze behandeld als criminelen, immigranten krijgen ter plekke een deken en een warme maaltijd ... volledige pathologie.

Wat de Brexit betreft, dit is een goede beslissing van de Britse autoriteiten. Op de lange termijn zal het zeker goed voor hen zijn. Momenteel is de Europese Unie een gedemonteerde, bureaucratische vreemde schepping, de instelling die op dit moment vele jaren geleden werd opgericht, heeft voor veel zaken geen zin ... later kan dit ertoe leiden dat andere landen de Unie verlaten. Het werk van deze instelling moet gebaseerd zijn op het versterken van wederzijdse samenwerking in plaats van inmenging en de ontwikkeling van bureaucratie zoals die nu is. Een ander probleem is politieke correctheid ... maar dat is een ander verhaal :)

9. Welke problemen hebben vrachtwagenchauffeurs op de weg? Wat moet er veranderen?

Er zouden veel dingen moeten veranderen. Het is niet makkelijk. Basic problemen? Diefstal op parkeerplaatsen, gebrek aan parkeerplaatsen, de bestuurder behandelen als een noodzakelijk kwaad in logistieke centra en bedrijven. En als het niet voor ons was, zou er niets in de winkels liggen. Het is voldoende om het transport 4 dagen te stoppen ... mensen realiseren zich niet dat dankzij professionele chauffeurs, busiers, koeriers in hun lokale winkel of supermarkt er 's ochtends verse goederen zijn, online bestelde pakketten vaak de andere dag zijn, ondanks wordt besteld in een ander deel van het land ... Dit werk vereist veel offers, zoals scheiding van familie, tijdsdruk, stress en het belangrijkste, maar vaak vermeden onderwerp in de media ... gezondheidsproblemen in verband met het werk van een professional bestuurder. Bovendien zijn er veel stereotypen geassocieerd met de industrie die in de media worden gepubliceerd, vooral op internet, in veel gevallen is de uitzondering de regel. Maar we kunnen er niets aan doen, dit zijn de bijwerkingen van globalisering, de geldrace tegen geld waarbij de inhoud naar de achtergrond gaat om plaats te maken voor goedkope sensatie.

10. 20 jaar geleden zag de taak van de bestuurder er niet meer uit als vandaag, het waren geen mobiele telefoons, communicatiesystemen voor expediteurs en moderne navigatie. Hoe denk je dat het werk van de bestuurder er over 20 jaar uitziet?

Telematica is zeker de toekomst van de industrie. Dit is een vrij complex onderwerp. Transportmedia concurreren op verschillende manieren om de industrie te beschrijven. Soms zijn dit interessante onderwerpen, soms uit de vinger van onzin gezogen, gewoon om te klikken en te lezen, zodat de kassa voor de advertenties overeenkomt. Als het gaat om automatisering, denk ik dat het de komende jaren eerder een toevoeging en een facilitatie voor de bestuurder en ondernemers zal zijn. Naar mijn mening wordt de sterke vooruitgang van automatisering in transport belemmerd door vele factoren, afhankelijk van het land, b.v. infrastructuur, beveiliging, diefstal op de weg, bureaucratie ... kunnen op deze manier worden berekend. Mensen die interessante vooruitzichten voor de komende jaren maken, zijn nogal theoretici als het gaat om de TSL-industrie.

11. Wilt u iets toevoegen?

 Ik wens mijn collega's allereerst gezondheid en doorzettingsvermogen bij hun harde werk, net zoveel terug als reizen. Politici hebben daarentegen minder manieren en een grotere interesse in transportproblemen. De voortschrijdende automatisering van de TSL-industrie zal nutteloos zijn als er geen verbetering is in de veiligheid van chauffeurs, waar, zoals we weten, meer en meer mensen hun beroep opgeven. De complexiteit van de problemen van de TSL-industrie kan in de toekomst laten zien dat automatisering in transport slechts een groot probleem zal zijn, waarbij de garantie om goederen op tijd aan de klant te leveren een efficiënte weginfrastructuur en een garantie voor vrachtveiligheid zal zijn.

No Internet Connection