Tehergépjárművel az európai repülőterek körül

Tehergépjárművel az európai repülőterek körül

Az Európában 1000 km-re fekvő repülőterek közötti áruszállítás kontinensközi ellátási lánc.

 

Az európai nemzetközi járművezetők egymástól száz kilométer távolságra szállítanak árukat a repülőterek között. A légi árufuvarozás nem késhet, mert a repülőgép nem vár a tehergépkocsira, amely elakad a forgalmi dugóban. Nagyobb távolságok esetén a szállítás kettős személyzettel történik, vagy félpótkocsik zárva vannak.
Európában nemzetközi teherautó-sofőrként töltött karrierje során sok repülőtér között vezettem. Ezek nemcsak a repülőtérről a repülőtérre szállított árufuvarozást, hanem a repülőtér melletti raktár - repülőtér, raktár - ipari övezet típusát is tartalmazták. A repülőtér, ahol leggyakrabban voltam, a frankfurti repülőtér. Ez az egyik legnagyobb repülőtér Európában. A repülőtér mellett két logisztikai zóna van, tele raktárakkal nagy tehergépjárművekhez, de kisebb targoncákhoz is. A repülőtér zónájába való belépéshez álljon meg a biztonsági épület előtt, végigmenjen a CHECK-IN folyamaton a repülőtér előtt, majd regisztrálja a berakodást vagy a kirakodást a rendeltetési raktárban. Ez egy remek repülőtér, ahonnan a repülőgépek felszállnak és indulnak éjjel-nappal. Személyesen szállítottam árukat a frankfurti repülőtérről a következő helyre:
London út, Milano malpensa, bécsi repülőtér, Bruxel zaventem, Luxemburg, Barcelona

Természetesen az a kérdés, hogy miért szállítanak árukat a repülőterek között teherautókkal, nem repülőgépekkel. A válasz nagyon egyszerű - szállítási költségek. Az áruk repülőterek közötti tehergépkocsi-szállításának költségei határozottan alacsonyabbak, mint a speciálisan elküldött repülőgéppel történő szállítás költségei. A repülőgépek szigorúan meghatározott menetrend szerint repülnek, amelyet kifejezetten a költségek optimalizálására terveztek. Hétfőn, öt órakor rakományt tettem a milánói olaszországi repülőtéren, és másnap ugyanabban az időben a dokumentumokkal töltött pótkocsit kirakodtam a belgiumi Bruxeella repülőtéren. Ez egy egyszeri teher volt, és nem szállítottam ezen az útvonalon az egész Európában való körút során.

Vezetékes vonal a repülőterek között

A repülőterek közötti állandó útvonalakat olyan légi szállítmányozók tervezték, amelyek Amerikába és Ázsiába szállítanak árut. Személy szerint ilyen úton utaztam a lengyelországi varsói repülőterek - Koln (Németország) között. Az útvonal néhány ponton áthaladt az európai forgalmi dugó térképen, így nem is tudtunk megállni, hogy utántöltjük a teherautót. Az üzemanyag-feltöltésre csak a repülőtér időben történő elérése után került sor. Míg a kirakodási regisztráció folyamata Varsóban az iroda látogatására korlátozódik, a kolóniában a repülőtéren történő bejelentkezés az egyik legszorítóbb. Amikor belép a Koln repülőtér legbiztonságosabb részébe, menjen át a biztonsági kapukon. A biztonsági személyzet ellenőrizze, hogy nincs-e kés a teherautóban. Ha kést vagy éles szerszámot talál a vezető közelében vagy a targonca közepén, a targonca nem kerül ki / berakodásra, és a sofőr számára pénzbírságot szabhat ki, és több éven tilthatja a belépését.

 

Nem töltöttek be időben; Expressz szállítás

A repülőtéri szállítás legforgalmasabb időszaka természetesen az ünnepek előtti időszak. Milliónyi apró ajándék - az Ázsiaból Európába és Európából Amerikába küldött csomagok megakadályozzák, hogy a repülőterek, például a lipcsei németországi repülőterek aludjanak. Az autópálya mentén a világ legnagyobb „Antanov” repülőgépei lenyűgözőek. Személy szerint csoportos szállítmányokat szállítottam a lipcsei repülőtéren mindig és időben, a be- és kirakodást minden gond nélkül elvégezték. Az ünnepi időszakban parcellákat szállítottam Olaszországból a franciaországi egyik repülőtérre. Nem nevezi kifejezetten a repülőteret, mert nem akarja anti-reklámot folytatni. A kirakodásra a startlemezhez nagyon közel került sor, és ahhoz, hogy beléphessen, speciális kártyával és biztonsági őrrel kell rendelkeznie a teherautó belsejében. A teherautó rámpája alá helyezése után el kellett hagynia a teherautót és a raktárterületet, átadnia a kulcsokat és várni a sofőrben. Miután megérkeztem a kirakodási iroda melletti parkolóba, észrevettem, hogy túl sok teherautó és sofőr vár az irodába sorban. Sok órányi várakozás után kiderült, hogy a teherautómból származó csomagokat nem töltötték ki időben, és nem repültek repüléssel, mivel nem voltak prioritások. A repülőgépen nem volt elég hely, a raktárban nem voltak alkalmazottak gyors kirakodáshoz.

 airport trucker frankfurt airport

Kifejezetten pótkocsik

Mega típusú félpótkocsik, beépített kerekekkel a padlón, sűrített levegővel emelve, hogy megkönnyítsék az árukkal teli repülőtéri raklapok gyors átvitelét. Néhány, csak a repülőterek közötti szállítótársaság csak ilyen típusú pótkocsit fogad el. A szállítmányozónak már a tőzsdén történő árufuvarozási vásárlás szintjén meg kell határoznia, hogy a teherautó fel van-e fegyverkezve repülőtéri pótkocsival. Láttam ilyen pótkocsikat a párizsi Charles de Gaulle repülőtér (CDG) és az amszterdami Schiphol repülőtér (AMS) kirakodásakor.

Customer Review

No reviews yet
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • Loading
  0/5
 • Unloading
  0/5
 • Access from main road
  0/5
 • Access to a toilet
  0/5
 • Time notification
  0/5
 • Employee culture
  0/5
VISIT
LOCATION
VISIT TIME
REGISTRATION TIME
DOCK NUMBER
PARKING IN FRONT OF THE COMPANY
PAUSE BEFORE / IN THE COMPANY
ON-TIME AWARD
WC TOALET
SHOWER
DRIVERS ROOM
FOOD ACCESS
COFFE ACCESS
KEYS DURING THE VISIT
ENTRY IN ENTRY OUT

Related Articles

ddd
No Internet Connection