Log in

Met de vrachtwagen rond Europese luchthavens

Vrachtvervoer tussen luchthavens die 1000 km uit elkaar liggen in Europa is een intercontinentale toeleveringsketen.

 Internationale chauffeurs in Europa vervoeren goederen tussen luchthavens die honderden kilometers van elkaar verwijderd zijn. Luchtvracht mag niet te laat komen, want het vliegtuig wacht niet op een vrachtwagen die in de file staat. Voor langere afstanden vindt het transport plaats in een dubbele bemanning of worden opleggers vergrendeld.
Tijdens mijn carrière als internationale vrachtwagenchauffeur in Europa heb ik tussen veel luchthavens gereden. Dit waren niet alleen het type vracht van de luchthaven naar de luchthaven, maar ook het type pakhuis - luchthaven, pakhuis - industriezone naast de luchthaven. De luchthaven waar ik het vaakst was, is de luchthaven van Frankfurt. Het is een van de grootste luchthavens van Europa. Naast de luchthaven zijn er twee logistieke zones vol magazijnen met opritten voor grote vrachtwagens maar ook voor kleinere bestelwagens. Om de luchthavenzone binnen te gaan, stopt u voor het beveiligingsgebouw en doorloopt u het INCHECKEN-proces voor de luchthaven en registreert u vervolgens het laden of lossen in het bestemmingsmagazijn. Het is een geweldige luchthaven vanwaar dag en nacht vliegtuigen opstijgen en vertrekken. Ik heb persoonlijk goederen vervoerd van de luchthaven van Frankfurt naar:

De vraag is natuurlijk waarom goederen tussen luchthavens worden vervoerd met vrachtwagens in plaats van met vliegtuigen. Het antwoord is heel simpel: transportkosten. De kosten om goederen tussen luchthavens per vrachtwagen te vervoeren zijn beslist lager dan de kosten om ze met een speciaal gestuurd vliegtuig te vervoeren. Vliegtuigen vliegen volgens een strikt gedefinieerd schema dat speciaal is ontworpen om de kosten te optimaliseren. Maandag om 5 uur moest ik laden op de luchthaven van Milaan Italia en de volgende dag werd op hetzelfde tijdstip een trailer vol documenten gelost op de luchthaven van Brussel in België. Het was een eenmalige vracht en ik heb het de hele maand rond Europa niet op deze route vervoerd.

Vaste lijn tussen luchthavens

Permanente routes tussen de luchthavens worden ontworpen door luchtvrachtexpediteurs die vracht naar Amerika en Azië afhandelen. Persoonlijk heb ik op zo'n route gereisd tussen de luchthavens van Warschau in Polen - Koln in Duitsland. De route liep langs een aantal punten op de Europese file-kaart, dus we konden niet eens stoppen om de truck bij te tanken. Het tanken vond pas plaats nadat de luchthaven op tijd was bereikt. Hoewel het registratieproces voor het lossen in Warschau beperkt is tot een bezoek aan het kantoor, is het inchecken op de luchthaven in de kolonie een van de meest beperkende. Wanneer u het veiligste deel van de luchthaven van Keulen binnengaat, gaat u door de beveiligingspoortjes. Beveiligingspersoneel controleert of er messen in de vrachtwagen zitten. Als er een mes of een scherp stuk gereedschap wordt aangetroffen bij de chauffeur of in het midden van de truck, wordt de truck niet gelost / geladen en kan de chauffeur een boete krijgen en kan hij meerdere jaren de truck betreden.

 airport trucker frankfurt airport

Ze laadden niet op tijd; Express verzending transport

De drukste periode in het luchthaventransport is natuurlijk de voorvakantie. Miljoenen kleine cadeautjes - pakketjes die vanuit Azië naar Europa en van Europa naar Amerika worden verzonden, voorkomen dat luchthavens zoals Leipzig in Duitsland in slaap vallen. Indrukwekkend zijn 's werelds grootste' Antanov'-vliegtuigen die langs de snelweg landen. Persoonlijk leverde ik groupagezendingen altijd op tijd op de luchthaven in Leipzig, laden en lossen verliep probleemloos. Tijdens de feestdagen vervoerde ik pakketten van Italië naar een van de luchthavens in Frankrijk. Hij noemt de luchthaven niet specifiek omdat hij geen antireclame wil doen. Het lossen vond plaats heel dicht bij de startplaat en om binnen te komen moest je een speciale kaart en een bewaker in de vrachtwagen hebben. Nadat je de vrachtwagen onder de laadklep had gezet, moest je de vrachtwagen en het magazijn verlaten, de sleutels overhandigen en wachten in de chauffeurskamer. Toen ik echter op de parkeerplaats naast het loskantoor kwam, merkte ik dat er te veel vrachtwagens en chauffeurs in de rij stonden voor het kantoor. Na vele uren wachten bleek dat de pakketten van mijn vrachtwagen niet op tijd waren gelost en niet met het vliegtuig vlogen vanwege het feit dat ze geen prioriteit hadden. Er was niet genoeg ruimte in het vliegtuig, er waren geen medewerkers in het magazijn om snel te kunnen lossen.Speciaal ontworpen trailers

Mega-type opleggers met ingebouwde wielen in de vloer, gehesen met perslucht om een ​​snelle transfer van luchthavenpallets vol goederen te vergemakkelijken. Sommige alleen transportbedrijven tussen luchthavens accepteren alleen dit type trailer. Al op het niveau van het kopen van vracht op de beurs, moet de expediteur aangeven of de vrachtwagen is bewapend met een luchthaventrailer. Dergelijke trailers heb ik gezien tijdens het lossen op Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) en rondom Amsterdam Airport Schiphol (AMS).

Trucker Check In Cookie Policy

This web app uses cookies that are necessary to its functioning and required to achieve the purposes illustrated in the privacy policy. By accepting this OR scrolling this page OR continuing to browse, you agree to our privacy policy.

No Internet Connection