Log in

Ochtendgesprek met de expediteur over Koronovirus. Zal coronovirus het werk van een containerstuurprogramma in belangrijke Europese havens infecteren?

1. Begin je je werkdag met koffie en het controleren van je e-mailaccount?

Ik begin de dag met kruidenthee. Koffie drinken op zo'n nerveuze baan zou snel eindigen. Outlook is niet uitgeschakeld, als ik het kantoor om 16.00 uur verlaat terwijl ik de laptop verlaat, schakel ik over naar de telefoon.

2. Hoe lang duurt het zeevervoer vanuit China? Wat is het voordeel ten opzichte van het goederenvervoer per spoor?

De transporttijd is afhankelijk van de laadhaven en service. Bijvoorbeeld:

  • Dalian - Gdańsk 46 dagen
  • Qingdao - Gdańsk 42 dagen
  • Yantian - Gdańsk 32 dagen

Dit is de tijd van het zeetransport zelf. Denk aan de tijd die nodig is om de container van het schip te lossen, de inklaring, de uiteindelijke levering aan de klant. Er zijn douaneonderzoeken en scans. De service waarop de lading stroomt is ook belangrijk. Uiteraard wordt de transporttijd met de overslaglocatie in Rotterdam / Hamburg met enkele / meerdere dagen verlengd. Momenteel geven veel klanten het zeevervoer op voor het spoorvervoer. De tijd van het spoorvervoer vanaf de terminal Xian / Chengdu / Wuhan / Hefei - Pruszków / Łódź is ongeveer 18 dagen. Het gebeurt dat het minder dan 14 dagen is.

3. Van de eerste meldingen van Kronovierus in het Chinese Wuhan tot heden, verandert de situatie in havens van week tot week. Zijn zeetransportkantoren in China open? Werken expediteurs op afstand vanuit huis?

Een officieel bevel om thuis te blijven werd uitgegeven. Expediteurs, reders werken op afstand.

4. Een dag uit het leven van de expediteur:

De dag van doorsturen zit vol verrassingen. Van minuut tot minuut kan de situatie volledig veranderen. Dit is transport en alles kan hier gebeuren. Natuurlijk blijven de elementen hetzelfde: veel e-mails en telefoons.

5. Besmet coronovirus het werk van een containerstuurprogramma in grote Europese havens?

Het hangt allemaal af van hoe lang de fabrieken gesloten blijven. Sommige fabrieken zijn van plan om op 17.02 weer aan het werk te gaan, andere begin maart.
Als we de invoer uit China in februari aanzienlijk zien dalen, zullen chauffeurs in maart en april minder bestellingen ontvangen. Dit is ook van invloed op de export, aangezien containers na import worden gebruikt voor export. Als het aantal containers na import daalt, is het moeilijker om een ​​container voor export te krijgen.
Op dit moment hebben de chauffeurs hun handen vol, omdat ze invloed hebben op containers die voor het Chinese Nieuwjaar uitvaren.

6. Wilt u iets toevoegen?

Laten we hopen dat de situatie in China snel zal worden beheerst, omdat deze staat de wereldeconomie al negatief beïnvloedt.
De meesten van ons weten niet welke effecten dit kan hebben. China wordt ten onrechte geassocieerd met de productie van namaak.
Natuurlijk vindt dergelijke productie plaats, maar internationale merken hebben hun fabrieken in China. Onderdelen, subassemblages en eindproducten worden daar geproduceerd. Als er een crash is, zullen we ervoor betalen met het verlies van banen (fabrieksarbeiders in Europa die onderdelen uit China verzamelen, havenarbeiders, chauffeurs, douane, expediteurs, importeurs) en een prijsverhoging (voorraden raken op en nieuwe leveringen van dichterbij) een niet-gespecificeerde beschikbaarheidsdatum is duurder). Als China het virus niet aankan, moet de productie naar Azië / Afrika worden verplaatst. Dit gebeurt niet 's nachts ...
 
Bedankt voor het interview en ik moedig chauffeurs aan om met reizen in april / mei in te loggen op de sites.

Trucker Check In Cookie Policy

This web app uses cookies that are necessary to its functioning and required to achieve the purposes illustrated in the privacy policy. By accepting this OR scrolling this page OR continuing to browse, you agree to our privacy policy.

No Internet Connection