Log in

dubbele cast in .eu

Afgelopen weekend heb ik in een van de Duitse hotels het genoegen gehad om een ​​groep chauffeurs uit dubbele casts te ontmoeten. Wat is deze dubbele cast?

Het zijn twee chauffeurs in één vrachtwagen tijdens één vracht. De werktijd van een dubbele cast is 21 uur werk (niet rijden) en de dagelijkse cyclus is 30 uur, d.w.z. 21 uur werktijd plus een minimum van 9 uur pauze. De parkeeruniversiteit bestond uit een dubbele cast uit Polen, twee uit Roemenië en een uit Nederland.

WERK- EN RIJTIJD, d.w.z. zes dagen per week

Wijziging van de arbeidstijdenregeling in de afgelopen jaren. Een paar jaar terug in Frankrijk werd een verplichte pauze geïntroduceerd tussen de rijtijden, d.w.z. de eerste bestuurder 4,5 uur rijden, een verplichte pauze van 45 minuten, vervolgens een tweede bestuurder 4,5 uur rijden, opnieuw een verplichte pauze van 45 minuten en opnieuw 4,5 rijden en een pauze. De boetes voor het niet naleven van verplichte pauzes tussen de rijtijden waren beangstigend hoog, daarom hebben we pauzes waargenomen tijdens het rijden door Frankrijk. De regel met een verplichte pauze heeft de tand des tijds echter niet overleefd en wordt momenteel niet door bestuurders gerespecteerd. De Poolse bestuurder zei dat hij momenteel in een systeem van drie uur rijdt - de eerste bestuurder: 3 uur, kaartwisseling in de tachograaf, de tweede bestuurder: 3 uur rijden, kaartwisseling in de tachograaf en opnieuw de eerste 3 uur rijden ... Standaard wordt 3 uur beschikbaarheid van de tweede bestuurder gelezen door de tachograaf als het verwijderen van 45 minuten pauze. Daarom zullen we door het gebruik van dit systeem de referenties omzeilen. Ik ken persoonlijk chauffeurs die een boete van enkele duizenden euro's kregen tijdens hun transit door Frankrijk. Hun werksysteem in een dubbele cast was flexibel, d.w.z. de eerste bestuurder start en wanneer hij moe is, bijvoorbeeld na 2 uur rijden, wisselt hij met een collega enz. Enz. Persoonlijk heb ik nog nooit zo'n systeem gebruikt en tijdens de inspectie had ik geen problemen met de werktijd. Het belangrijkste is dat de tweede bestuurder MINIMAAL 3 uur beschikbaarheid heeft, bij voorkeur 3 uur en 3 minuten, dan kan het worden gelezen als een pauze van 45 minuten. Overschrijding van de maximale werktijd van 21 uur resulteert in extra boetes voor beide chauffeurs!

Van waar Waarheen? Dubbele cast-routes


1. Dubbele cast (groepage)

 • van Wrocław naar Milano
 • van Milaan naar Parijs
 • van Brussel naar Barcelona
 • van Viednia naar Milano
 • van Mialno naar Madrid

2. Dubbele cast (2 cycli)

 • van Schotland tot Sicilië
 • van Rome naar Noorwegen
 • van Londen naar Konstanz
 • van Kopenhagen tot Wenen
 • van Athene naar Bologna

3. Dubbele cast (luchtzendingen)

 • Warschau luchthaven naar Keulen luchthaven
 • Luchthaven van Luxemburg naar luchthaven van Milaan
 • Leipzig luchthaven naar Lyon
 • Parijs luchthaven naar Barcelona

De routes zijn echt heel divers en er is genoeg om uit te kiezen. Helaas is in het drukke Europa soms zelfs 21 uur werktijd niet voldoende om goederen in één cyclus van werktijd te leveren. Daarom zie je op parkeerplaatsen vaak de pinnen van opleggers met dubbele teams.

Mijn ervaring met dubbele cast

Een groot aantal vrachtwagenchauffeurs begint hun avontuur met dubbele vrachtwagens. Dit is de beste manier om minimale ervaring op te doen. Persoonlijk begon ik mijn carrière in een dubbele cast. Mijn eerste vracht is routes van de regio Warschau naar Costa Blanca, de trailers waren gevuld met cosmetica. Een pauze van 9 uur aan de Spaanse kust, snel laden van fruit rond Valencia, we reisden door Italië naar Slowakije. In Slowakije laadden we tv-toestellen en we reisden door Tsjechië naar de regio Frankfurt. De slechtste herinneringen die ik had toen ik het Calais overstak. We kwamen laat in de avond aan en het was al donker, de betaalde parkeerplaatsen waren overbelast, onze werktijd raakte op en we besloten Calais te verlaten vanwege de werkuren. Helaas hebben we 21 uur werk van groepen illegale immigranten / vluchtelingen overwerkt.

Ervaringen van een collega uit Roemenië

Dubbel gieten is niet leuk. Het rijschema is erg krap. Een van de voordelen van het werken in een dubbele cast is het rijden op de beste snelwegen. Snelwegen in Frankrijk zijn erg duur, maar hun kwaliteit en bandbreedte zijn het waard. Mijn favoriete route in dubbele casts was een reis van Nederland naar Alicante, Spanje. Tot op de dag van vandaag herinner ik me dat ik het viaduct van Millau overstak, dat langs de snelweg A 75 over de vallei van de rivier de Tam in Zuid-Frankrijk loopt. Bij het solo rijden op dezelfde route wilden werkgevers vanwege de tijd van het werk niet ongeveer 40 euro betalen voor de reis. De dubbele cast maakte het voor mij mogelijk om door dit fenomenale object te gaan en dit is slechts een van de vele.

Twee windmolens of Double of the Netherlands

Ja, ja de windmolen knikte. Toen ik ooit solo van Eindhoven naar Padua vloog, had ik geen toestemming om door Frankrijk en de Mont Blanc / Monte Bianco-tunnel te rijden. De enige beschikbare route was via Stuttgart en München en vervolgens de Brennerpas. Momenteel lukt het hem met een collega in een dubbele cast en op dezelfde lijn rijden we door Frankrijk en dure tunnels. De uitzichten zijn echt geweldig en de rit lijkt op een landschapsreis. Het is onze taak om bloemen te verzamelen in Noord-Italië en deze vervolgens af te leveren op een beurs in Nederland.

Medicijntransport
Dubbele afgietsels worden vaak gebruikt voor het transport van medicijnen vanwege de enorme vrachtwaarde. Zelf heb ik zelf medicijnen getransporteerd van Noord-Spanje naar Polen, halverwege Mulhouse hadden we een paspoort. Ik heb gehoord van een dubbele cast van Europa naar Noord-Afrika bij de haven van Casablanca. Het transport van medicijnen wordt vervolgens beveiligd door gewapende escorts.

Van oost naar west
We hoorden ook over een dubbele bemanning op de route Barcelona-Moskou! Van rond Moskou werden onderdelen in oude Sovjet-auto's geladen, het lossen gebeurde in de haven van Barcelona en vervolgens werden de goederen per schip aan Cuba geleverd

West naar Oost
Wit-Russische chauffeurs uit dubbele cast laden regelmatig goederen uit Zuid-Amerika in Spaanse havens en leveren deze af naar Rusland.

Noord zuid
Fast England, Fast Norway, zulke woorden worden vaak gesproken door chauffeurs die groenten en fruit uit Spanje, Italië en Griekenland leveren aan de noordelijke uiteinden van Europa

Dubbel cast niet voor iedereen

Dit is geen taak voor luie chauffeurs. De cast, crew of crew zijn twee coureurs die elkaar moeten aanvullen in tijden van twijfel en vermoeidheid.

Trucker Check In Cookie Policy

This web app uses cookies that are necessary to its functioning and required to achieve the purposes illustrated in the privacy policy. By accepting this OR scrolling this page OR continuing to browse, you agree to our privacy policy.

No Internet Connection